Stadsvilla's

In Alt Niederkassel in de omgeving van het stedelijke Düsseldorf (D) zullen deze 4 stadsvilla’s door Bouwbedrijf Vroom worden ingepast in de bestaande omgeving.

Architectuur

De opdrachtgever van deze stadsvilla’s had de wens in de bestaande architectuur van de woonwijk, met de beperkte mogelijkheden die architectonisch door de gemeentelijke voorschriften mogelijk waren, een viertal stadsvilla’s te ontwikkelen die in haar omgeving moesten imponeren en uitspringen. Wars van de Duitse binnenstedelijke architectuur diende er binnen de mogelijkheden een andere route te worden ingeslagen.

Het onscheid van deze stadsvilla’s met soortgelijken ligt vooral in haar detaileringsniveau, materiaalgebruik en haar hoogwaardige afwerking. Bij deze stadsvilla’s wordt gebruik gemaakt van de Kolumba baksteen van Petersen Teglis, volledig geintregeerde aluminium shutters aan de buitenzijde van de woning en bovendien zal er een geheel glazen atrium (welke elke verdiepingsvloer doorsnijdt) verwerkt worden in één van de woningen.

Met het oog op de toekomst en het in ogenschouw nemen van de streng aangeschrepte wetgeving in Duitsland, voor wat betrefde de isolatienormen, is er gebruik gemaakt van o.a. drie dubbele gasgevulde beglazing in combinatie met een wamtepomp en een CO2 gestuurd ventilatiesysteem om tot een zeer geringe energieprestatiecoëfficiënt te komen.

Binnenhuisarchitectuur

Elke woning is voorzien van de nodige domotica, plafond hoge binnendeuren, in de wand verwerkte (vlakke) plinten. In alle sanitaireruimtes is er door door de binnenhuisarchitecten van Vroom sanitair van Philippe Starck aangemeten om elegantie met intelligentie te kunnen combineren. Deze turn-key stadsvilla’s hebben een inhoud varierend van 1050 m3 tot 1720 m3 met een prijsklasse varierend tussen € 440.000,- en € 720.000,- (excl. opties)