Bij het ontwerpen van uw droomhuis maken wij traditioneel gebruik van ontwerpschetsen en 3D-visualisaties om tot de uiteindelijke realisatie te komen. Door nieuwe technieken is het nu ook mogelijk om middels een 3D-printer een maquette van uw toekomstige woning te tonen.

Een woning kan in verschillende delen geprint worden waardoor bijvoorbeeld het dak en verdieping verwijderd kunnen worden en direct in de woning gekeken kan worden. Desgewenst kan het interieur direct meegeprint worden, waardoor het gevoel voor schaal en verhoudingen nog meer tot zijn recht komt.

SLS

De maquettes worden gemaakt middels SLS: Selective Laser Sintering. Een model is opgebouwd uit minuscule laagjes nylonpoeder die aan elkaar worden gesmolten middels lasertechniek. De maquette is onvervormbaar en kan tegen een stootje. Deze 3d printtechniek maakt het mogelijk om uiterst gedetailleerde maquettes te produceren. De maquette wordt opgebouwd uit verschillende onderdelen. De vloeren en daken van het model zijn uitneembaar en geven een duidelijk inzicht in de ruimtelijkheid van de uiteindelijke woning.

Verloop proces

Tijdens het ontwerp tekenen wij een fotorealistische 3D tekening die op wens van u wordt vertaald in een zwart-wit filmpje. Als dit filmpje door u is goedgekeurd wordt de 3D print gemaakt met een 3D printer. Binnen enkele dagen heeft u de maquette in uw handen.

Bijkomend voordeel is dat de kosten voor het maken van een maquette middels een 3D-printer niet duur zijn. Doordat wij onze maquettes 3D printen zijn deze goedkoper en flexibeler dan hand gebouwde maquettes. Deze maquettes zijn in verschillende schalen (verhoudingen) en kleuren te maken en geven een goed beeld van het uiteindelijke resultaat.

Terug naar overzicht