Laat uw woning stylen door een specialist

Bij Vroom kijken we net even anders tegen het bouwen aan. Het wonen is pas een mooie woning als alle elementen kloppen en goed op elkaar zijn afgestemd. Met een mooie woning alleen bent u er niet! De villa of landgoed zal nog moeten gaan “leven”, u als toekomstig bewoner wilt zich daar helemaal thuis kunnen voelen, kunnen ontspannen, relaxen of juist uitbundig het leven willen kunnen vieren!
Om uw persoonlijkheid terug te kunnen vinden in het interieur komt er vaak een interieurspecialist aan te pas. Uiteraard zijn er creatieve mensen die dat goed zelf kunnen maar over het algemeen laat men dat toch aan de professional over.

Plan van aanpak

Door onze onderlinge gesprekken zijn wij van Vroom zijn er inmiddels wel achter wie u bent en wat uw smaak is. Aan de hand hiervan zoeken wij de best passende interieurarchitect of interieurstylist erbij. Hierbij is er finesse nodig, het gaat namelijk om het vertalen van uw wensen naar uw interieur. Hierbij gaat het niet alleen om welk kleurtje komt er aan de muur maar dit gaat om essentiële zaken als smaak en gevoel, waar voelt u zich prettig het is een verlengstuk van wie u bent/wilt zijn.

Een interieurplan is een proces
Om tot een goed onderbouwt plan te kunnen komen zijn er diverse fases door te lopen. Uiteraard heeft elke interieur specialist een eigen manier van werken maar globaal genomen zal iedere interieur deskundige dezelfde stappen doorlopen. Dit start uiteraard bij het kennismaken en het doorlopen van de bouwplannen, architectuur, gebruikerswensen, voorkeuren materialen/stoffen/kleuren, enz. Dit is de Oriënterende fase.

Concept fase
Na de eerste oriënterende kennismaking zal er gestart worden met het samenstellen van de opgedane informatie. Hier komt de kennis en creativiteit samen wat meestal resulteert in de eerste samengestelde ontwerpen en sfeerbeelden. Na de presentatie van het ontwerp met indelingen, plattegronden, kleuren, structuren, enz. en de daaropvolgende gesprekken (en eventueel bijstellen van de plannen). Bij deze fase is er meestal vaker contact ivm het doen van voorstellen van meubels, kleuren en materialen.

Uitwerkfase
Aan de hand van deze uitkomsten zal er een concreet plan van aanpak worden opgesteld. Een schatting van het benodigde budget en uiteraard de planning (is afhankelijk van de oplevering). Het inschakelen van partners en uitvoerders om zo tot een perfect eindresultaat te komen. Alles wordt in het werk gesteld om de sfeer en uitstraling zoals voorgesteld te in het echt gerealiseerd te krijgen, er is meer mogelijk dan u denkt.

Evaluatie
Uiteraard lopen wij het gerealiseerde eindresultaat met u door en willen graag weten of het nieuwe interieur voldoet aan uw verwachting. Indien nodig voeren we aanpassingen uit om te zorgen dat alles echt naar wens kan kan worden opgeleverd.

 

Wilt u ook advies van onze binnenhuis architect?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.