We zitten nu volop in het najaar en hebben de klok alweer een uur naar achteren gezet. Wordt uw uw nieuwe villa binnenkort opgeleverd? Of is dit recent gebeurd? Dan is het uiteraard tijd om het er helemaal naar uw eigen zin te maken. Heeft u hiervoor wat inspiratie nodig? Geen probleem! In dit artikel vertellen wij u namelijk graag wat de woontrends zijn van dit najaar, waardoor u vast en zeker een hoop inspiratie zult opdoen.

Trend 1: Scandinavisch met contrasten

Deze woontrend is al een aantal jaren erg populair in Nederland. Anno het najaar 2019 zien we deze woontrend nog steeds veel voorbijkomen. Bij de Scandinavische stijl zien we veelal wittinten terugkomen. Door vele tinten wit te gebruiken, creëert u een oase van rust in huis. Tevens laat u door dit kleurgebruik de ruimtes in uw woning nog groter ogen. Waar we de afgelopen jaren vooral alleen wittinten bij deze stijl voorbij zagen komen, wordt bij de Scandinavische trend tegenwoordig naast wit vaak ook nog gebruikgemaakt van een andere rustige kleur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zachtroze of zalmkleur. Door ook zo’n kleur te gebruiken, ontstaan er mooie contrasten die uw huis er net wat warmer uit laten zien.

Trend 2: Tint op tint

In de vorige alinea vertelden we al dat u heel goed verschillende wittinten kunt gebruiken om een Scandinavisch interieur te krijgen. Het gebruiken van verschillende tinten van dezelfde kleur in het interieur, is tegenwoordig erg hip.

Houdt u van kleur in huis? Ga dan in plaats van wit voor bijvoorbeeld groen op groen of bruin op bruin. Door verschillende tinten van 1 kleur te gebruiken, vormt alles 1 geheel én krijgt het interieur meer diepgang. Kies naast de verschillende tinten van dezelfde kleur bijvoorbeeld ook voor het gebruik van verschillende materialen en vormen om het interieur nog speelser te laten lijken.

Trend 3: Terracotta en andere aardse kleuren

Terracotta is weer terug van weggeweest! Deze trend is zelfs 1 van de populairste woontrends van dit najaar. Tegenwoordig zien we dan ook niet alleen meer terracotta bloempotten, maar ook terraccota accessoires en zelfs meubilair. Naast terracotta zijn ook andere aardse kleuren erg populair zoals oudroze, oranje, bruin en donkergroen. Deze kleuren staan ook nog eens mooi bij elkaar.

Trend 4: Urban Jungle

Wetende dat aardse kleuren dit najaar erg hip zijn, is de trend Urban Jungle ook niet heel gek. Bij deze trend komen aarde kleuren namelijk helemaal terug. Daarnaast komen bij deze woontrend vooral ook het gebruik van planten terug. Hoe meer planten hoe beter! Deze trend sluit dus naadloos aan bij de hype om kamerplanten. Steeds meer mensen verzamelen en kweken tegenwoordig namelijk planten.

Bij Urban Jungle zie je niet alleen veel aardse kleuren en planten terug, maar ook natuurlijke materialen zoals hout, jutte, linnen en leer.

Trend 5: Het gebruik van ronde vormen

Ook ronde vormen zien we in het najaar van 2019 veel terug in het interieur. Het is dan ook helemaal prima om ronde vormen met elkaar te combineren. Ronde spiegels, ronde salontafels, een rond vloerkleed; u kunt het allemaal met elkaar combineren.

 

Wilt u ook advies van onze binnenhuis architect?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Terug naar overzicht