Voeg je header hier toe

Zoals elk jaar zijn er weer vele nieuwe trends op het gebied van interieur. Ondertussen komt het nieuwe jaar er alweer aan en de nieuwste interieurtrends zijn inmiddels al zo goed als bekend.

Nieuwe vloertrends

Een van de elementen die men in het huis niet zo snel vervangt zijn de voeren. We zien dan ook dat dit wat tragere veranderende trends zijn. Zo verdwijnen de gietvloeren langzaamaan een beetje uit beeld. Een aantal jaar geleden was het een enorm populaire vloer keuze o.a. vanwege het minimale onderhoud en zijn slijtvastheid.

Inmiddels kiezen veel mensen alweer voor een andere vloersoorten zo is de pvc-vloer nog steeds erg in trek. Deze en andere kunstvloeren zijn erg in opkomst vanwege de sterk verbeterde en duurzame kwaliteit en zijn niet meer van echt te onderscheiden. Deze vloeren zijn ook perfect te combineren met vloerverwarming en hebben niet de nadelen t.o.v. de echte houten vloeren.

Nog een van die nieuwe ontwikkelingen zijn de afwijkende maten. Vloerelementen met andere maten dan de standaard 19cm breedte zijn sterk in opkomst. Denk aan laminaat dat 32cm breed is of hele lange vloerelementen van 184cm. Dit levert een geheel andere uitstraling en zal komende jaren in populariteit verder toenemen.

Duurzame vloeren

Een redelijke nieuwkomer is de EVC-vloer, deze zeer duurzame vloeren zijn de groene variant van de pvc vloeren en volledig afbreekbaar. Deze vloer elementen zijn gedeeltelijk gemaakt van gerecyclede materialen. Het granulaat bestaat voor zo’n 60% uit steenpoeder en 40% uit polypropyleen. Voldoet aan dezelfde kwaliteitseisen als pvc maar is 100% recyclebaar en natuurvriendelijk. Lekker helemaal groen!

Nieuwe legpatronen

Op het gebied van kleuren en legpatronen zien we wel een verschuiving. Het visgraatmotief is er eentje die zoals altijd in de top 5 van vloertrends blijft staan. Zoals bekend is deze oude leg methode er eentje uit grootouders tijd met zware houten vloerelementen. Deze trend is en blijft ongekend populair vanwege de chique uitstraling en de tijdloze stijl.

Vele mogelijkheden

Door de nieuwe ontwikkelingen zijn er steeds meer keuzemogelijkheden voor vloeren. Het belangrijkste in het maken van een keuze vloer is waar voelt men zich prettig bij en wat komt het mooiste uit in de betreffende ruimte. Of men nou gaat voor een houten-, Pvc-, laminaat-, natuurstenen-, keramische-, of geheel gerecyclede vloer, de keuze is reuze.

Vloeradvies

Doordat er vele keuzemogelijkheden zijn is het handig om dit met een interieur stylist of interieurarchitect te bespreken. Zij hebben de kennis en kunde in huis om de vloer een perfect onderdeel te laten zijn van de gehele ruimte of er juist een eyecatcher van jewelste van te maken. Dit alles altijd geheel in overleg met u.

Wilt u weten wat onze interieurspecialisten hierin voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op zodat wij u het gehele traject kunnen bijstaan met ons advies.

 

Wilt u ook advies van onze binnenhuis architect?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Terug naar overzicht