Het is natuurlijk erg fijn om een woning te hebben die helemaal naar uw eigen smaak is ingericht. Echter is de tuin natuurlijk net zo belangrijk. Wanneer uw tuin goed is ingericht, kunt u zowel binnen als buiten optimaal van uw perceel genieten. Bent u benieuwd naar wat de populairste tuintrends van 2020 zijn? Lees dan snel verder, want we vertellen het u in dit artikel! 

Een oase van rust

Wilt u graag van uw tuin een plek maken waar u helemaal tot rust kunt komen? Dan is dit de tuintrend die u zoekt! Bij deze trend staat uw tuin namelijk helemaal in het teken van tot rust komen. Deze tuintrend bestaat vooral uit ronde vormen en zachte kleuren. Denk hierbij onder andere aan aardse kleuren en verschillende tinten wit. Een vijver en houten vlonders passen ook perfect bij deze tuintrend. Qua planten kunt u voor deze trend het beste kiezen voor planten zonder felle kleuren en met fijne blad- en stengelstructuren. Bij deze tuintrend brengt u als het ware de natuur weer terug in uw tuin! 

De bonte tuin waarin alles mag

De bonte tuin is juist het tegenovergestelde van de bovengenoemde tuintrend. Bij deze trend maakt men namelijk juist veel gebruik van felle kleuren. Daarnaast mogen bij deze tuintrend alle kleuren, materialen en vormen worden gebruikt. Uitgesproken planten met felle kleuren, kleurrijke muren en zwart grind: het kan bij deze trend allemaal!

Door veel verschillende planten, kleuren en materialen te gebruiken zorgt u voor grote contrasten in uw tuin. Dit zorgt voor ietwat chaotische, maar vooral ook een erg gezellige sfeer. 

Binnen naar buiten halen

Deze trend is er al een aantal jaren, maar blijft ook in 2020 erg populair. Door de klimaatveranderingen hebben we in Nederland steeds meer warmere dagen. Daardoor zijn we in Nederland ook steeds vaker in de tuin te zien. Uiteraard willen we dat de tuin dan ook van alle gemakken is voorzien. Een Douglas overkapping, lounge set met sierkussens, een sfeervolle buitenhaard en een heuse buitenkeuken zijn bij deze trend niet meer weg te denken. Sterker nog: de vraag ernaar wordt steeds groter! Wanneer u deze trend volgt, maakt u van uw tuin echt een verlenging van uw woning. 

De doe-het-zelf tuin

Wij zijn ons steeds meer bewust van de wereld om ons heen. Daarnaast zij we ook steeds milieubewuster bezig. Zo willen steeds meer mensen precies weten waar het voedsel in de supermarkt vandaan komt en kiezen ze bijvoorbeeld steeds vaker voor biologisch vlees en groente. De doe-het-zelf-tuin past perfect bij deze ontwikkeling en wordt in 2020 alsmaar populairder. Steeds meer mensen zullen hun tuin of een gedeelte ervan gebruiken om zelf groentes, kruiden en fruit te kweken. Op deze manier weten zij zeker waar hun groente, fruit en kruiden vandaan komen én dat het 100% biologisch is. 

Wilt u meedoen aan deze trend, maar hiervoor niet een gedeelte van uw tuin inleveren? In dat geval kunt u ervoor kiezen om uw eigen groentes, kruiden en fruit te kweken in een bak of meerdere potten. 

Terug naar overzicht