Inmiddels zijn we al over de helft van 2020 en is in de loop van het jaar een hoop duidelijker geworden op het gebied van woontrends. Een aantal trends waarvan de experts dachten dat ze in vogelvlucht zouden toenemen, blijven toch een beetje uit. En andere trends zien we juist veel terug in het interieur. In dit artikel vertellen we u wat de woontrends van het najaar 2020 zijn.  

Milieubewust en duurzaam

Milieubewust en duurzaam leven is in 2020 toch echt wel het hoofdthema van waaruit verschillende interieurtrends vloeien. Meer dan ooit maken steeds meer mensen duurzame en milieubewuste keuzes, zo ook bij het uitzoeken van hun interieur. Daarnaast investeren ook steeds meer mensen in meubels van hoogwaardige kwaliteit, die verantwoord zijn geproduceerd en die lang meegaan. Zodoende kiezen steeds meer mensen niet meer voor massaproductie, maar juist voor interieurstukken die met de hand zijn gemaakt. Men brengt ook steeds vaker een bezoekje aan een kringloopwinkel om tweedehands items een nieuw leven in te blazen. 

Bewuste keuze voor natuurlijke materialen

Dat steeds meer mensen het belangrijk vinden om milieubewust en duurzaam te leven, zien we ook terug in de materiaalkeuzes die men maakt. In 2020 wordt er steeds vaker gekozen voor items van duurzame materialen zoals linnen, wol biologisch katoen, rotan en hout. En ook marmer en riet en kurk komen we in 2020 veel in het interieur tegen. Daarnaast is ook de stof corduroy enorm populair. Cordoroy is een zachte, stevige ribfluwelen stof die enorm luxe oogt. Deze stof zien we vooral terug in kussens, banken, stoelen, fauteuils, poefs en hoofdborden en geven het interieur een elegante en luxe uitstraling. 

Aardse kleuren in combinatie met metallic

Net als in het begin van 2020 zijn niet alleen natuurlijke materialen, maar ook natuurlijke kleuren erg populair. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aardse kleuren zoals donkergroen, terracotta, honing en roestbruin. Maar ook dieprood en aubergine zien we in de kleurenpallet van 2020 terug. Qua accessoires zien we ook veel items in aardse kleuren. Daarnaast is het erg hip om in je interieur ook accessoires in de kleuren goud en koper te laten terugkomen. 

Klassieke elegantie

Nog zo’n duidelijke trend die vanuit het hoofdthema milieubewust en duurzaam leven is ontstaan, is die van klassieke elegantie. Bij deze trend zien we dat, ondanks de start van een nieuw decennium, klassieke elementen weer subtiel terugkomen in het interieur. Het is dus erg trendy om in een modern interieur een aantal klassieke elementen terug te laten komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oude schilderijen, sierlijsten, kroonluchters en ornamentele decoraties. De kringloopwinkel is bij uitstek de ideale plek voor zulke pareltjes! 

Single print drama 

De Single print drama zien we oorspronkelijk in koninklijke Britse huizen, maar zien we tegenwoordig ook steeds meer in het hedendaagse interieur terugkomen. Met single print drama wordt bedoelt dat een kamer compleet met één print is ingericht. Van het plafond tot aan de muren en van de vloer tot aan de meubelstukken. Het staat best wel dramatisch, maar ook weer ontzettend glamoureus. Uiteraard kunt u ook op een subtielere manier gebruik maken van deze trend. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om niet een hele ruimte met één print in te richten, maar wel slechts één print in de hele ruimte terug te laten komen. 

Terug naar overzicht