Bizarre tijden

Door Covid-19 leven we helaas nog steeds in het ‘nieuwe normaal’, waar we allemaal maar niet aan lijken te kunnen wennen. We verlangen met z’n allen massaal terug naar het ‘oude normaal’, waarbij we meer rust willen en meer connectie proberen te maken met de natuur. Dit zien we ook terug in de woontrends van het najaar van 2021. Zo zien we qua kleur vooral aardse kleuren zoals groen, blauw en bruin terug in het interieur. En qua materiaal zien we vooral veel licht hout, linnen en aardewerk.  

Pasteltinten

De kleuren blauw, groen en bruin zien we in allerlei verschillende tinten terugkomen in het interieur. Vooral pasteltinten lijken dit najaar een heuse trend te zijn. Pastelkleuren zijn zacht, waardoor ze het interieur er een stuk vrolijker en vriendelijker uit laten zien.

Geografische vormen in accessoires, decoraties en patronen

We zien ook veel geografische, ronde vormen terugkomen in het interieur van dit najaar. Niet alleen qua accessoires, maar bijvoorbeeld ook in schilderijen en anderen decoratie. De vormen van verschillende producten lopen soms in elkaar over tot een vloeiend geheel waardoor het interieur je lijkt te omarmen. Ook qua patronen is het allemaal rustig en vriendelijk. Net als bij geometrische vormen, zien we vooral patronen die in elkaar overlopen.

Natuurlijke en zachte materialen

Zoals we hierboven al benoemden, zien we vooral natuurlijke materialen zoals aardewerk, hout en linnen terugkomen in het interieur. Daarnaast zien we ook veel zachte en zelfs pluizige accessoires in allerlei verschillende kleuren. Ook bij materialen zien we veel kleuroverloop terug en zelfs semitransparante accessoires zijn helemaal hip. Bovenal dienen de materialen een rustige uitstraling te hebben. Daarom zullen we harde materialen zoals glas en keramiek vooral in afgeronde vormen zien.  

Materialen zoals steen en leer zien we dit najaar veel minder terug in ons interieur. Zacht en vriendelijk is waar we deze herfst en winter voor gaan! 

Het maken van duurzame keuzes is nog steeds in trek

Al een aantal jaren vindt men het belangrijk om steeds meer duurzame keuzes te maken. Dat zien we ook dit najaar terug in het interieur. Mensen kiezen steeds vaker niet meer voor massaproductie, maar juist voor interieurstukken die ambachtelijk zijn gemaakt. Men kiest tegenwoordig steeds meer voor een duurzamere keuze, zoals wat duurdere meubels van hoogwaardige kwaliteit dan voor massaproductie. Ook kringloopwinkels zijn nog steeds in trek voor het aanvullen van het interieur. 

Op wereldreis in huis

Reizen blijft nog even lastig, waardoor veel mensen ook dit jaar niet naar het buitenland zijn geweest. Daarom halen we de wereld gewoon bij ons in huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan meubels en decoraties uit allerlei verschillende landen en weer die mooie aardse kleuren. Bij deze trend zien we trouwens niet alleen bruin, groen en blauw, maar ook diepe tinten zoals kastanje rood, indigoblauw en chocoladebruin.  

Japandi

Kent u deze woontrend al? Zoals de naam al doet vermoeden, combineert deze woontrend de woonstijl uit Japan met die van Scandinavië. Deze woonstijlen lijken niet echt op elkaar, waardoor deze combinatie verrassende taferelen oplevert. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een opgeruimd huis en mooie gladde tegels, gecombineerd met neutrale kleuren, zachte stoffen en organische vormen. 

 

Terug naar overzicht