Bouwbedrijf Vroom is met Petersen Teglis een samenwerking aangegaan om haar handgemaakte keramische Kolumba steen te promoten. Deze steen zal door Bouwbedrijf Vroom onder andere worden gebruikt bij een te realiseren project in Alt-Niederkassel, Düsseldorf.

Kenmerkend aan deze handgemaakte steen is haar langwerpigheid en nuances in kleur.

Petersen Teglis

Petersen Teglis is een Deense steenfabriek die in 1791 werd opgericht door de gelijknamige familie, welke haar producten exporteert naar de gehele wereld. Petersen is bekend om haar hoogstaande handgemaakte bakstenen.

De Kolumba steen wordt volgens een honderd jaren oud handmatig procedé gemaakt. Nadat de klei bewerkt is, worden de stenen met de hand in houten vormen gedaan, waarna ze gedroogd en gebakken worden. Door de temperatuur te variëren ontstaat een verschil in textuur en prachtige nuances.

Het standaardformaat van de Kolumba steen is 528 x 108 x 37 mm, maar andere afmetingen zijn ook leverbaar. Bovendien kunnen op verzoek speciale kleuren of steenoppervlakken gemaakt worden.

De Kolumba steen werd in 2000 ontwikkeld in een samenwerking tussen de Zwitserse architect Peter Zumthor en Petersen Tegl voor het Kolumba-museum in Keulen.

Terug naar overzicht