Een rietgedekte villa laten bouwen?

Een rietgedekte woning laten bouwen

Uw keuze voor dit type bouwstijl is een hele specifieke, het bepaald voor een groot deel de sfeer van de woning. Of u nu een moderne schuurwoning of traditionele boerderij laat bouwen, een rietendak zal voor een groot deel de sfeer en uitstraling bepalen van de woning. Het dak zal een echte blikvanger van uw woning zijn.

Oorsprong van een rieten dak

Riet wordt al duizenden jaren gebruikt voor het bedekken van daken. In Nederland werden er al bij Romeinse nederzettingen riet gevonden die gebruikt werd als dakbedekking. Vroegen wat riet ook een goedkope manier om het huis water en wind dicht te maken. Riet was volop te vinden in de natuur, daardoor goedkoop, licht en het isoleert goed. Ideaal dus om te gebruiken voor de woning.

Tegenwoordig is riet vooral geliefd om het stijlvolle karakter dat het aan de woning toevoegt. Doordat het arbeidsintensief en regelmatig onderhoud vraagt is een riet gedekt dak een exclusieve en duurdere dakbedekking geworden. Desondanks is het ongekend populair en de gespecialiseerde dakdekkers zitten ook vaak goed volgeboekt.

Voordelen van rietendaken

Zoals al vermeld is riet zeer goed isolerend en het zal in de winter de warmte ook goed vasthouden en in de zomer juist de warmte weren. Doordat het een zeer licht product is (een rieten dak van zo’n 30cm dik weegt ongeveer 39kg per m2) is het ook een veel mindere belasting voor de dakconstructie. En niet te vergeten, riet kan perfect passen bij het ontwerp van de woning, daar zorgen onze zeer kundige architecten wel voor.

Voorbeelden rietenkap

Op deze pagina tonen wij enkele van de door ons ontwikkelde woningen met rieten daken. Zoals u kunt zien deze bestaan uit zeer uiteenlopende types woningen. Bekijk onze portfolio om inspiratie op te doen voor uw droomwoning.

Door de jaren heen hebben wij vele schitterende rietgedekte woningen mogen begeleiden voor onze klanten. Wilt u ook gebruik maken van onze kennis en kunde m.b.t. het ontwikkelen van een rietgedekte villa? Neem dan contact met ons op!

 

Willen jullie helpen met onze verbouwing?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.