Moderne villa met rietendak

Aan de Bonkevaart mag Vroom op een landtong deze schitterende villa met rietendak realiseren. Interieurarchitecten en landschapsvormgevers zijn vanaf de ontwerpfase bij dit project betrokken om zo de ruim bemeten en rijk aan te leggen tuin in het interieur te betrekken. Bij het ontwerpen van deze woning is er uitgegaan van een modern en strak uiterlijk te combineren met natuurlijke/warme materialen en deze te combineren met stucwerk en traditioneel metselwerk.

Grote ramenpartijen

De dakvorm wordt geaccentueerd in de kopgevel gebruik te maken van grote ramen/kozijnen. Hierdoor is er vanaf de vide een goed uitzicht naar de wateromgeving maar ook naar de dakconstructie.
Vanuit de entreehal met gietvloer en eikenhouten trappen met zwarte stalen leuningen komt men via de stalen glasdeuren in de woonkamer met eikenhouten vloer in visgraatpatroon. Hier krijgt men een goed zicht op de doorkijk haard die tevens zal gaan fungeren als room devider. De vloer zal voorzien gaan worden van zogeheten warmtevoelers (Fidbox). Deze zal de vloer afhankelijk van de temperatuur koelen of verwarmen.

Ruimtelijk en knusse sfeer

De strakke zwarte uitstraling i.c.m. hout en glas zal een harmonieus geheel gaan vormen met de andere natuurlijke stenen elementen. Door deze kleurstellingen, elementen en de daklichten ontstaat er een ruimtelijke maar ook knusse sfeer in huis waar de bewoners nog jaren van zullen kunnen gaan genieten.