De klok staat al ruim een maand op zomertijd en ook het lentezonnetje laat zich steeds vaker zien. Het is dus hoog tijd om u over de woontrends van dit voorjaar te vertellen. Wordt uw nieuwe villa binnenkort opgeleverd? Of is dit recent gebeurd? Dan vindt u in dit artikel voldoende inspiratie om de woning helemaal eigentijds en naar uw smaak in te richten. Lees dus snel verder!

De grootste woontrend van het jaar: rust

Hoewel de woontrends van dit voorjaar onderling van elkaar verschillen, hebben ze één ding gemeen en dat is: rust. Nu we al ruim een jaar in onzekere tijden leven door de coronacrisis, hebben mensen meer dan ooit behoefte aan optimisme, ontspanning en rust. Vooral thuis willen we maar al te graag tot rust kunnen komen. Dit zien we dan ook in elke woontrend terug. Daarnaast zien we, net als vorig jaar, vooral veel natuurlijke materialen en frisse kleuren. Zulke kleuren passen uiteraard perfect bij het voorjaar! 

Woontrend Silence 

Bij de woontrend Silence staat rust en eenvoud centraal. De stijl is een mix van Scandinavisch en Japans minimalisme, ook wel Japandi genoemd. De trend brengt het interieur als het ware terug naar de basis. Bij deze woontrend zien we vooral veel lichte tinten zoals wit, beige en lichtbruin, waarbij als accentkleur vaak voor melkachtig blauw wordt gekozen. Daarnaast zien we bij deze woontrend vooral veel zachte materialen en ronde vormen. Rotan accessoires en meubels, bamboe en andere lichte houtsoorten maken de stijl compleet. Ook zachte plaids en sierkussens in zachte tinten passen perfect bij deze trend. 

Woontrend Bloom

Kamerplanten zijn al een tijdje enorm populair en deze woontrend kon dan ook niet uitblijven. Met de woontrend bloom haalt u namelijk zowel letterlijk als figuurlijk zoveel mogelijk groen in huis. Binnen deze trend is pistachegroen toch echt wel dé trendkleur. Met deze tint groen haalt u niet alleen het voorjaar, maar ook een heerlijke frisheid in huis. Combineer pistachegroen met andere tinten groen en kies voor een aantal mooie kamerplanten. Roze accenten geven deze woontrend een speelse twist en zorgen voor dat heerlijke voorjaarsgevoel. Met her en der een zwart accent, geeft u uw interieur net wat meer pit. Qua materialen zien we ook bij deze trend vooral meubels van lichtgekleurd hout zoals bamboe en rotan voorbijkomen.

Woontrend Sunkissed 

Met de woontrend Sunkissed brengt u als het ware de zonsondergang in uw woning, waardoor u een hele warme en gezellige sfeer in de woning krijgt. Bij deze woontrend wordt vaak crème als basiskleur gebruikt en kiest u voor accessoires, stoffen, meubilair en materialen in de tinten van de zonsondergang. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleuren zoals: zachtroze, geel, goud en oranje. Binnen deze trend is terracotta pink echt wel dé trendkleur te noemen. Waar vorig jaar vooral de kleur terracotta populair was, kiezen we dit jaar liever voor een zachtere variant erop. 

Vazen van gekleurd glas, parelmoerkleurige schelpen, kaarsen en droogbloemen passen perfect bij deze trend en maken de warme, zonnige sfeer in huis helemaal compleet 

Vindt u deze trend iets te kalm? Dan kunt u met onder andere lila accenten, prints en vrolijke pastelkleurtjes een compleet eigen twist aan deze stijl geven, dat ook nog eens perfect bij het voorjaar past! 

Terug naar overzicht